Inkeerregeling

INKEERREGELING SINDS 2010

Om de belasting op vermogen te ontlopen, of gewoonweg om de inkomsten buiten de Belastingdienst om te beheren, is er nogal wat geld op buitenlandse rekeningen gestald. Voor wie spijt heeft van het zwarte geld, het te onhandig vindt of beseft dat zwart geld gewoon verboden is, is er de inkeerregeling.

Maar deze regeling is met ingang van 2010 veranderd. Tot 2010 kon u gratis inkeren zonder boete. Daarna tot 1 juli 2010 kwam de Belastingdienst met een boete van 15%, als u langer dan twee jaar op een buitenlandse rekening zwart geld spaarde. Dit percentage is verhoogd naar 30%. Als u gesnapt wordt, volgt bovendien nog een forse naheffing
De inkeerregeling houdt in dat wie zich tijdig bij de Belastingdienst meldt, een lagere boete krijgt. Tijdig wil zeggen voordat de Belastingdienst of FIOD er lucht van hebben gekregen en een onderzoek naar u instellen.
Als u voor de inkeer regeling in aanmerking komt, moet u de achterstallige belasting plus rente betalen, plus een boete. Bent u te laat, dan is het zo dat de Belastingdienst in zijn vordering met betrekking tot binnenlands zwart geld 5 jaar terug kan gaan en bij buitenlandse tegoeden maar liefst 12 jaar. En daar bovenop komt nog eens een boete die kan oplopen tot 300%.